Biostimulator (Trichoderma ) producten

Biostimulator (Trichoderma ) producten

Orgapower kernmix en biostimulatorcompost, maakt uw substraat of bodem, weerbaar en gezond!

Doordacht werken aan duurzame landbouw onder begeleiding van een onderzoeksprogramma van Orgapower heeft geleid tot de ontwikkeling en productie van Orgapower compost met Bio-stimulator. We zijn erin geslaagd om positieve bodemschimmelderivaten te realiseren in hoge concentraties groeien. De hoge concentratie micro-organismen in de Bio-stimulator van Orgapower brengt enkele van de natuurlijk geproduceerde bodemschimmels weer samen. Orgapower heeft een licentieovereenkomst gesloten met Koppert Biological Systems BV, te Berkel en Rodenrijs . Deze symbiotische schimmel/plant-associatie staat bekend als Mycorrhiza.Bij gebruik van dit product vormen de hyfen een dicht geweven massa rond de worteltjes resulterende de schimmel de opname van mineralen en water door de wortels van de plant bevordert. De schimmel/plant associatie bevorderen de groei en ontwikkeling van de plant. Daarnaast laat de geweven massa rond de worteltjes minder in de ruimte van de bodem micro-organismen. 

Toepassingen

Open veld: Normaal gesproken wordt de Bio-stimulatorcompost 1 à 2 m3 per cm bovengrond uitgestrooid. Voor het inoculeren van bijvoorbeeld een 20 cm dikke teelaardelaag is nodig om 20-40 m3 per hectare toe te voegen. 

Potgrond: Eerste toepassing 2% volume van de basis Bio-stimulator Mix gevolgd door de toepassing van 1%. Grotere potmaten mixen ook 1% volume. Een andere optie is beregening en verspreiding door middel van lichte irrigatie.

Talrijke onderzoeken laten een significant ziekteonderdrukken effect zien op bioassay-niveau en bij verschillende blokveldtesten (klik op de rechterknop bovenaan PRAKTISCHE ERVAREN voor alle onderzoeken).De DLV-experimenten laten ook zien dat Bio-stimulatoren ook een onderdrukkende werking hebben op wortellaesieaaltjes.

©2015 Orgapower  |   sitemap    |    disclaimer   |   privacy policy