Bomenzand

Bomenzand

Toepassing

Doordat het zandbed onder bestratingen vaak zeer dicht is, hebben de bomen die hier groeien moeite om goed te wortelen. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Orgapower bomenzand voorkomt deze problemen en biedt bomen een optimale groeiomgeving. Het product is tegelijkertijd geschikt om op te bestraten.

Eigenschappen

  • Houdt de grond in het plantgat luchtig
  • Bevat meer voedingsstoffen dan gewoon zand
  • Geeft na verdichting voldoende stabiliteit voor bestrating door het gebruik van eentoppig zand

Samenstelling
Orgapower bomenzand kent een uitgebalanceerde samenstelling van verschillende basisproducten en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Het verschil tussen  bomenzand 300 en bomenzand 500 zit in de korrelgrootte. Bomenzand 500 heeft een grovere korrel. 

Kwaliteit
Het product is gecertificeerd volgens de norm BRL 9335-4 voor samengestelde grondproducten. 

Verwerkingsadvies
Gebruik het bomenzand bij voorkeur onder droge omstandigheden. Bij natte omstandigheden bestaat de kans dat de grond uiteindelijk onvoldoende luchtig is en te nat blijft. Daarnaast is bij natte verdichting de bereikte verdichtingsgraad moeilijk vast te stellen en daardoor onmogelijk te controleren. Het bomenzand mag worden verdicht tot 1,5 à 2,0 MPa (= 15 à 20 kg/cm). Na verloop van tijd neemt de verdichting toe tot ongeveer 2,5 à 3,0 MPa. Voor wortelgroei mag de indringingsweerstand maximaal 3,0 MPa bedragen. Sterkere verdichting kan leiden tot schade aan de bomen. De verdichting van het zand is te bepalen aan de hand van de indringingsweerstand met behulp van een penetrograaf.

Beschikbaarheid
Op voorraad - locaties Uden en Veldhoven

Transport   Vrijblijvende offerte

©2015 Orgapower  |   sitemap    |    disclaimer   |   privacy policy