Waar we goed in zijn

Waar we goed in zijn

Visie op de bodem

De bodem is een holistisch geheel en kan men zien al een soort van woning met zeer diverse bewoners. Deze bewoners hebben elk hun specifieke woon-en leefwensen.

Het is belangrijk om stap voor stap deze wensen van uw grond of substraat in te vullen, als het ware op te bouwen. Hiervoor zijn de juiste bodemverbeteraars nodig, soms rulle afdekstrooisel of juist een uitgerijpte stabiele en hoogwaardige compost die direct voeding en structuur geeft aan de plantenwortels. Daarom ook ons motto “wij brengen uw bodem tot leven!”

Toegepaste biologie

Er zijn HBO-opleidingen met de naam "Toegepaste Biologie", maar Orgapower brengt dit letterlijk in de praktijk met een schimmeldominante biostimulator compost!  In veel nationaal (o.a. Wageningen Universiteit) en internationaal onderzoek blijkt steeds weer dat goede compost belangrijke ziektewerende eigenschappen bezit. Orgapower wilde de voorspelbaarheid van deze eigenschappen verder verhogen. Hiertoe hebben we een gepatenteerde schimmelkwekerij opgezet die op geprepareerd schoon hout een hoge sporenontwikkeling tot stand brengt. De kernmix die daarbij gemaakt wordt is uitermate geschikt om substraat of compost voorspelbaar schimmel dominant te maken en zo te zorgen voor natuurlijke ziektewering en bevordering van optimale wortelgroei.

Meer details hierover zijn hier te vinden

©2015 Orgapower  |   sitemap    |    disclaimer   |   privacy policy